Syjunta och patinering

Idag har arrangör Ewelina tillsammans med vår eminente Piratkonsulent Peter ägnat en del av sin lördag åt att hjälpa lajvare tillrätta genom att tillverka och sy diverse klädesplagg. Snörliv, västar, pösskjortor och byxor... Allt möjligt har kommit till liv under dagens flitiga arbetsnarkomaners flinka fingrar.

Jag kom egentligen bara förbi för att patinera min klänning i den trevliga lerhink som Peter släpat med sig enbart för syfte att göra dessa nya kläder mindre nya och rena. Han har lyckats i sitt värv att smutskasta oss alla. (ha. ha. ha.)

Om ni inte har en Peter med lerhink i närheten så har ni tur att vädret är ganska sliskigt, fortfarande finns det lera och osmält snö, och all vinterns smuts ligger där på marken enbart för er skull. Så ut och rulla er på umeås gator!

Yo, ho, haul together,
hoist the colors high.
Heave ho,
thieves and beggars,
never shall we die.


The king and his men
stole the queen from her bed
and bound her in her Bones.
The seas be ours
and by the powers
where we will we'll roam.

Om en vecka smäller kanonerna och de sneda dörrarna till Den Skeva Plankan slår upp för Umeås utan tvekan mest slöddriga lajv. Så leta fram kläderna och släng er i leran i väntan på att lajvet ska börja. Och glöm inte, har ni problem av något slag så finns vi här för er och har nästan all tid i världen. Ring oss på dessa nummer;

Ewelina, 070 546 10 66 Er pärla till arr som även är vik. syslöjdslärare och kommer att bo i lokalen ett tag innan.
Sanna, 070 28 23 683 En likades peppad arr som drömmer om bästa sättet att tillverka stenhårda skorpor, bara för er.

/Allas eder Sanna, direktrapporterandes från syjuntan där piratmusiken strömmar från högtalare samtidigt som man slåss om nålbyttor och symaskiner. Det är vackert.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0