Flaskpost med värdefullt innehåll!

Här kommer lite mer information och kuriosa om lajvet!

LAJVET KOMMER ATT UTSPELA SIG 1716 på en utav de yttre öarna i Karibien, angränsande emot Atlanten
(I närheten utav ön Barbados). Ön är inte kartlagd, (dvs den existerar i allas vår fantasi) men då har ni en idé om var.  

Eftersom lajvet utspelar sig då, så finns Jolly Roger - dödens fana. Den mest välkända och "klassiska" Jolly Roger med en dödskalle och två benknotor var långt ifrån den vanligaste varianten på den tiden. (Se Jolly Roger

Stede Bonnet är en piratkapten som var aktiv under lajvets tidsperiod, och så även Blackbeard (Edward Teach). Det finns mängder och mängder av böcker och hemsidor att inspireras av när det gäller karaktärsbygge. Kolla bland annat in Kvartersmästers rekommenderade böcker i inlägget "Flaskpost från Kvartersmäster". 

En sak som jag redan nu kan nämna är att pirater sällan var rika innan de började sin kriminella bana. Allt som oftast så var de såklart sjömän i grunden. De sjömän som seglade de sju haven var inte mer än slavar "som även hade risken att drunkna" (som M. Rediker skriver i sin bok "Pirater") och piratlivet lockade med ökad makt över sin situation, ökat pengaflöde och bättre matransoner.

Så - fram med gåspennan och de flinka fingrarna! Utan er så blir det inget lajv!

/ Ewelina.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0